آموزش بورس از صفر + روش کسب سود و درآمد از خرید و فروش سهام

در وبلاگ باباسهم به آموزش مقدماتی بورس و سهام می پردازم

آموزش بورس از صفر + روش کسب سود و درآمد از خرید و فروش سهام

در وبلاگ باباسهم به آموزش مقدماتی بورس و سهام می پردازم

برای خرید و فروش سهام در بورس چه مراحلی طی کنیم؟

مراحل خرید و فروش سهام در بورس بصورت آنلاین

برای اینکه بتوانید در بورس ایران سهمی بخرید، سود کنید و سپس سهم را بفروشید، باید یکسری مراحل بسیار ساده را طی کنید. مراحل خرید و فروش سهام در بورس بصورت گام به گام به شرح زیر هستند:
  
    دریافت کد بورسی و ورود به سامانه معاملات آنلاین
    شارژ کردن حساب کارگزاری
    جست و جو کردن نام نماد بورسی مورد نظر
    ثبت سفارش خرید سهم
    تایید سفارش و اضافه شدن سهم به پرتفوی سرمایه‌گذار
    ثبت سفارش فروش و فروختن سهم
    دریافت وجه و واریز به حساب بانکی


مرحله به مرحله تا آموزش بورس به صورت کامل

در ادامه هریک از این مراحل را به تفصیل با هم بررسی می‌کنیم.

کد بورسی گرفتید؟

گام اول – ب بسم‌ا… در آغاز خرید و فروش سهام، داشتن کد بورسی است که در مقاله «نحوه دریافت کد بورسی» مراحل اقدام و دریافت آن را گفتیم. حالا فرض می‌کنیم شما این مقاله را قبلا خوانده‌اید و کد بورسی را هم گرفته‌اید و منتظرید که یک نفر دعوتتان کند به بازار تا خرید و فروش را شروع کنید.

از همین تریبون ورودتان به جمع سرمایه‌گذاران بازار سهام را تبریک عرض می‌کنیم و برای ادامه مسیر و سود بردن از آن، آرزوی موفقیت می‌کنیم.

    فرقی نمی‌کند از طریق کدام کارگزاری اقدام کرده باشید، این کارگزاری برایتان کد بورسی صادر می‌کند و پس از آن می‌توانید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبوری که مشخص شده، وارد پنل معاملاتی خود شوید.

هر کارگزاری سامانه آنلاینی برای معاملات آنلاین سهام کاربران خود طراحی کرده است که می‌توانند با ورود به آن و وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور خود، وارد دنیای خرید و فروش سهام شوند. دسترسی به این سامانه‌های آنلاین و در نتیجه خرید و فروش سهام، از طریق سایت یا اپلیکیشن کارگزاری‌ها امکان پذیر است.

برخی از این سامانه‌های آنلاین عبارتند از: سامانه های معاملاتی کارگزاری مفید شامل ایزی تریدر، مفید تریدر و آنلاین پلاس، سامانه‌های آنلاین کارگزاری تدبیرگران فردا شامل اکسیر، پرانا و سهام یاب، سامانه‌های آنلاین کارگزاری مبین سرمایه شامل آنلاین پلاس و سامانه آنلاین کارگزاری آگاه با نام آسا تریدر.


نکاتی در رابطه با ورود به بورس

شارژ دارید؟


گام دوم – از آنجایی که تازه وارد بورس شده‌اید، چیزی برای فروش ندارید و تنها می‌توانید سهام بخرید. برای خرید سهام هم نیاز به پول دارید که البته اینطور نیست که سهام را بخرید و بعد پرداخت آنلاین کنید! باید قبل از خرید حسابتان شارژ داشته باشد. برای شارژ حسابتان سه راه پیش رو دارید:

1- شارژ آنلاین از حساب بانکی یا پرداخت شتابی یا واریز آنی

در این روش می‌توانید حسابتان را به همان شکل پرداخت اینترنتی و با داشتن رمز دوم پویا شارژ کنید. سقف واریز وجه 50 میلیون تومان است، بنابراین اگر برنامه‌ای برای خریدهای بیشتر از این مقدار دارید باید یا در چند روز متوالی اقدام کنید و یا از چند کارت بانکی استفاده کنید.

در واریز وجه لازم نیست حتما از همان حساب بانکی که هنگام دریافت کد بورسی معرفی کرده‌اید استفاده کنید و می‌توانید از هر حساب بانکی که دارید واریز را انجام دهید. اما هنگام برداشت وجه و نقد کردن سهام، تنها باید از همان حساب استفاده کرد.

درگاه پرداخت اینترنتی را هم احتمالا زیاد دیده‌اید، اما برای یادآوری تصویر زیر همان جایی است که می‌توانید حسابتان را به صورت اینترنتی یا شتاب شارژ کنید:

2- فیش واریز نقدی به صورت ثبت فیش

این روش برای کسانی که می‌خواهند حسابشان را با پول نقد شارژ کنند طراحی شده است. یعنی ممکن است شرایطی پیش بیاید یا هنوز افرادی وجود داشته باشند که واریز نقدی را به واریز اینترنتی ترجیح بدهند و برای این گروه چنین امکانی ایجاد شده است.


سرمایه‌گذار باید به بانک مراجعه کند و مبلغ نقد را به حساب کارگزاری واریز کند و بر اساس اطلاعات واریزی که انجام داده، قسمت‌های خالی این صفحه را پر کند. به این ترتیب شارژ حساب انجام می‌شود.

3- اتصال حساب کارگزاری به حساب بانکی

در این روش سرمایه‌گذاران می‌توانند حساب خود را به حساب بانکی متصل کنند و خرید و فروش را از همان حساب بانکی انجام دهند و نیازی به مرحله واسطه شارژ کردن نداشته باشند. این روش تنها برای دو بانک ملت و سامان در دسترس است و برای استفاده از این امکان باید در یکی از این دو بانک حساب داشته باشید.
نماد من کو؟ جست و جوی نام نماد بورسی مورد نظر

گام سوم – برای اینکه بتوانید نماد مورد نظرتان را که می‌خواهید بخرید یا در مراحل بعدی بفروشید، پیدا کنید، باید از قسمت بالای صفحه و در کادر جستجو نام نماد را بنویسید و دکمه ذره‌بین را بزنید تا پیدا شود.

حالا که نماد پیدا شده، با کلیک بر روی آن می‌توانیم اطلاعات مربوط به نماد را ببینیم، اطلاعاتی مانند جدول عرضه و تقاضا، مشخصات نماد، نمودار روند سهام و اطلاعات حجم خرید و فروش حقیقی و حقوقی.

به عنوان مثال  نماد فرابورسی “ذوب” را سرچ کرده‌ایم (ذره بین در قسمت دایره قرمز رنگ) و اطلاعات این نماد در تایم معاملاتی به ما نشان داده می‌شود.

چطور سهام بخرم؟ خرید سهام در بورس

گام چهارم – حالا که هم حسابتان شارژ دارد و هم نماد مورد نظرتان را پیدا کرده‌اید و به خرید آن مطمئن هستید، باید آستین بالا بزنید و توکل بر خدا کنید و به مقدار لازم سهم بخرید.

در صفحه نماد دو گزینه خرید و فروش وجود دارد. گزینه خرید را که سبز رنگ است انتخاب می‌کنیم و دست به کار می‌شویم.

در بالای این صفحه دو کادر آبی و قرمز وجود دارد که کادر آبی به کادر تقاضا و کادر قرمز به کادر عرضه شناخته می‌شود. به عبارتی کادر آبی کادری است که بالاترین قیمت‌های سفارشات خرید در آن ثبت می‌شود و در مرحله خرید مورد توجه است. کادر قرمز هم کادری است که پایین‌ترین قیمت‌ها برای فروش در آن ثبت می‌شود. به این ترتیب اگر قیمت‌های ثبت شده در این دو کادر با هم جور شوند، خرید و فروش انجام می‌شود.

با بررسی کادر عرضه و تقاضا و قیمت‌های ارائه شده توسط دیگر خریداران و فروشندگان، می‌توانید تصمیم بگیرید که خریدتان را با چه قیمتی انجام دهید و به مرحله بعد که کادر زرد رنگ است بروید.

در این کادر می‌توانید دو جور ثبت سفارش انجام دهید، یا میزان سرمایه‌ای را که دارید وارد کنید (در این روش سامانه تعداد سهم را بر اساس سرمایه‌تان محاسبه می‌کند) و یا تعداد سهمی که می‌خواهید بخرید.

کادر قیمت هم مربوط به قیمت مد نظر شما برای خرید هر سهم این نماد است، پس باید سعی کنید قیمتی در بازه روز (مثبت و منفی 5 درصد قیمت پایانی) که منجر به خرید می‌شود را پیشنهاد دهید.

راستی حواستان به کادر نارنجی باشد! در معاملات سهام، کارگزاری هم برای انجام معاملات کارمزد دریافت می‌کند، در این کادر قیمت سر به سر با در نظر گرفتن این هزینه نوشته شده است. یعنی قیمت پیشنهادی شما برای خرید هر سهم 11.202 ریال است، اما با در نظر گرفتن کارمزد کارگزاری، هر سهم 11.365 ریال تمام می‌شود.
تکمیل سفارش خرید و اضافه شدن سهم به پرتفوی

گام پنجم – بعد از زدن دکمه خرید اگر حساب شما شارژ داشته باشد و مبلغ خریداری شده شما از حداقل مبلغ قابل قبول (100 هزار تومان) بیشتر باشد، زیر همین کادر سفارش خرید شما به شکل زیر ثبت می‌شود.


پس از ثبت سفارش خرید، اگر در قیمت و حجم تعریف شده فروشنده‌ای پیدا بشود خرید شما تکمیل می‌شود، اما از کجا بفهمیم سهم مورد نظر بطور کامل خریداری شده است؟ کافی است در همان صفحه کارگزاری از منوی سمت راست گزینه “پرتفوی لحظه‌ای” را انتخاب کنید، تا تمامی نمادهای خریداری شده توسط شما، قیمت خرید، قیمت آخرین معامله و سود و زیانتان نمایش داده شود.


چطور سهامم را بفروشم؟ فروش سهام در بورس

گام ششم – بعد از اینکه مدتی در بازار سهام فعالیت کنید و خرید انجام دهید، با توجه استراتژی معاملاتیتان به مرحله‌ای می‌رسید که باید برخی از سهم‌هایتان را بفروشید. فروش سهام به چند دلیل صورت می‌گیرد، یا سهام مورد نظر به سوددهی که هدفتان بوده رسیده، یا سوددهی‌اش را از دست داده و توی سراشیبی ضرر افتاده، یا به پول نقد نیاز دارید و می‌خواهید پولتان را از بازار خارج کنید و یا سهامی با پتانسیل سوددهی بیشتر بخرید.

در این مرحله واضح است که باید به جای گزینه خرید، گزینه فروش را انتخاب کنید و بعد از آن، به میزان نیاز یا قصدی که از فروش دارید، کادر تعداد و قیمت را مانند مرحله خرید پر کنید. اما این بار حواستان باشد که دارید سهامتان را می‌فروشید! پس باید سعی کنید به بیشترین قیمت بفروشید.

باز هم حواستان به کادر نارنجی باشد! این بار هم کادر نارنجی همان قیمت تمام شده برای هر سهم را نشان می‌دهد. یعنی اگر شما بخواهید هر سهم را به 11.202 بفروشید، با احتساب کارمزد کارگزاری، قیمت تمام شده برای هر سهم 11.042 می‌شود. یعنی این قیمت برای هر سهم به حساب شما واریز می‌شود.

کادر نارنجی در زمان فروش میزان سود شما را هم نشان می‌دهد، یعنی هر مقدار که قیمت کادر نارنجی در زمان فروش از قیمت کادر نارنجی در زمان خرید بیشتر باشد، شما به همان میزان سود کرده‌اید.
برداشت پول – چطور شارژ حسابم در کارگزاری را به حساب بانکی واریز کنم؟

گام هفتم – برای اینکه بتوانید مبلغ داخل حساب کارگزاری خود را به حساب بانکی‌تان منتقل کنید که بتوانید آن را در بازاری جز بازار سهام خرج کنید، باید از منوی سامانه، گزینه تقاضای وجه را انتخاب کنید.

صفحه‌ای باز می‌شود که همان بالا سه گزینه وجود دارد شامل سه تاریخ و محدودیت برداشت. این تاریخ‌ها معمولا از سه روز کاری بعد شروع می‌شوند که کارگزاری می‌تواند وجه مورد نظرتان را به حسابتان واریز کند. البته بستگی به کارگزاری هم دارد و ممکن است از دو روز یا یک روز کاری بعد شروع شوند.

به همه روزهایی که بازار سهام فعال است، یعنی همه روزهای هفته به جز پنج‌شنبه و جمعه و ایام تعطیل رسمی، روز کاری می‌گویند.

شما یکی از این تاریخ‌ها را انتخاب می‌کنید و بر اساس حداکثر مبلغ قابل برداشت، مبلغ مورد نظرتان را در کادر مبلغ وارد می‌کنید. پس از انتخاب شماره حسابی که در زمان ثبت نام به کارگزاری داده بودید و سپس ثبت درخواست، می‌توانید منتظر واریز وجه به حسابتان باشید. لازم است یادآوری کنیم که دریافت وجه فقط از طریق همان حساب بانکی که داده بودید صورت می‌گیرد، در مرحله واریز وجه بود که می‌توانستید از هر حساب بانکی استفاده کنید.

حرف آخر

حالا که خرید و فروش سهام در بورس را یاد گرفتید، نیاز به آشنایی بیشتر با بازار بورس و کسب تجربه در این بازار دارید. برای یادگیری هم زیاد عجله نکنید، مقالات آموزشی سیگنال را در کنار تحلیل‌های هر سهم دنبال کنید تا کم‌کم به یک سرمایه‌گذار زبده در بازار سهام تبدیل شوید که خودش می‌تواند بازار را رصد و سهام خوب را شناسایی کند.


خرید سهام استقلال در بورس

باشگاه استقلال، جهت عرضه سهام خود، در فرابورس، ثبت شده است. نحوه خرید سهام باشگاه استقلال در بورس، از طریق کارگزاری ها است. از شرایط خرید این سهام، می توان به داشتن کد بورسی، اشاره کرد که از طریق سامانه سجام، قابل دریافت می باشد. قیمت هر سهم 388 تومان بوده و زمان خرید آن نیز پس از عرضه 10 درصد از سهام این باشگاه، تعیین می شود.

برای مشاوره خرید سهام استقلال

 

در سال های گذشته، بسیاری از کشور های جهان، جهت انجام اصلاحات، در زمینه اقتصاد و نظام اداری کشور خود، فرآیند خصوصی سازی را آغاز و اجرا کرده اند. در این طرح، تعادلی، بین حکومت و بازار برقرار می شود که لازم به ذکر است که اجرای آن، به نفع بازار می باشد.

به تازگی، خصوصی سازی باشگاه استقلال تهران، که واگذاری سهام آن، در طول سال های اخیر، با مشکلات زیادی مواجه بود، در فرابورس ایران به ثبت رسیده است. ورود باشگاه استقلال به بازار سرمایه ایران، می تواند نقطه عطفی برای اقتصاد این صنعت باشد و طرفداران این باشگاه نیز می توانند با سرمایه گذاری در آن، از طریق خرید سهام استقلال، به اقتصاد کشور، کمک بسزایی داشته باشند.

با توجه به اهمیت نحوه خرید سهام استقلال، برای طرافداران این تیم بزرگ و همچنین، سرمایه گذاران بازار سرمایه، در ادامه، در رابطه با نحوه خرید سهام باشگاه استقلال در بورس، شرایط لازم برای دریافت آن، قیمت هر سهم  و همچنین، زمان خرید این سهام، مطالبی آورده شده است.


راهنمای خرید سهام استقلال

برای خرید سهام استقلال، متقاضیان، می بایست در رابطه با ارزش این برند و همچنین، در رابطه با ارزش هر سهم آن، اطلاعات لازم را داشته و پس از کسب این اطلاعات، برای خرید سهام، اقدام نمایند. در ادامه، در رابطه با نحوه خرید سهام استقلال در فرابورس و همچنین، موارد مورد نیازی که می بایست سرمایه گذاران، پیش از خرید این سهام، به آن ها توجه داشته باشند، راهنمایی های لازم، آورده شده است.

 

ارزش گذاری سهام استقلال، بر اساس روش مبنای NAV یا همان ارزش خالص دارایی های یک شرکت سرمایه گذار، در بازار سرمایه، که برای محاسبه ارزش ذاتی سهام آن شرکت، استفاده می شود، صورت گرفته است؛ زیرا بر اساس ارزیابی های صورت گرفته، در رابطه با قیمت باشگاه استقلال، با توجه به زیان دهی، امکان ارزش گذاری، بر طبق ضوابط مربوط به سود آوری وجود ندارد و به همین دلیل، از این روش، برای ارزش گذاری سهام استقلال، استفاده شده است.

 

همچنین، بر اساس اصول استاندارد های بین المللی صورت گرفته، برای برآورد ارزش برند استقلال که یک برند پر طرفدار می باشد، ارزش این برند، 1780 میلیارد تومان، محاسبه گردیده است. لازم به ذکر است که این ارزش گذاری، با توجه به پیش بینی نرخ رشد 30 درصدی، نرخ تنزیل و یا همان ارزش فعلی 25 درصدی و همچنین، درآمد های این باشگاه و در آمد های آینده آن، انجام شده است. همچنین، از فرمول 10 برابر قیمت اسپانسر، جهت محاسبه ارزش برند این باشگاه نیز الهام گرفته شده است.

 

سرمایه گذاران، برای خرید سهام استقلال در فرابورس، می توانند همانند خرید سهام در بازار بورس اقدام نمایند. جهت خرید سهام استقلال، متقاضیان، باید ابتدا، از طریق ثبت نام الکترونیکی، در سامانه سجام، به نشانی اینترنتی www.sejam.ir و همچنین، انجام فرآیند احراز هویت آن، کد معاملاتی خود را دریافت نمایند.

 

سپس، در یکی از کارگزاری های معتبر که در زمینه بورس فعالیت می کنند، ثبت نام نموده و همچنین، فرآیند احراز هویت آن را نیز به صورت کامل انجام دهند. افراد متقاضی، پس از اخذ کد سهامداری و ثبت نام در یک کارگزاری رسمی، می توانند به راحتی، برای خرید سهام استقلال، از طریق کارگزاری خود اقدام کنند.

 

افرادی که تمایل دارند، به صورت غیر حضوری، کد بورسی خود را دریافت نمایند، می توانند از طریق سایت sejam.ir، ثبت نام کنند. جهت راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه ثبت نام در سامانه سجام، به صورت آنلاین، به لینک زیر مراجعه کنید.

 
حتما بخوانید: ثبت نام سامانه سجام

شرایط لازم برای خرید سهام استقلال

افرادی که قصد خرید سهام استقلال را دارند، می بایست پیش از خرید این سهام، حتما از شرایط لازم برای خرید این سهام در فرابورس مطلع باشند. سهام استقلال نیز همانند دیگر سهام های عرضه شده در بازار بورس اوراق بهادار بوده که صرفا، به افراد واجد شرایط، تعلق می گیرد. بنابراین، تنها افرادی، مجاز به خرید سهام استقلال می باشند که حتما دارای شرایط لازم، برای دریافت آن باشند.

 

در حال حاضر، کارگزاری های مختلفی، از جمله کارگزاری مفید، کارگزاری آگاه، کارگزاری بانک ملت و غیره، اقدام به ارائه خدمات مربوط به خرید و فروش سهام شرکت های مختلف و معاملات در بازار بورس می کنند. شرایط کلی خرید سهام استقلال در فرابورس، برای هر یک از این کارگزاری ها به یک صورت می باشد که در ادامه، این شرایط را توضیح می دهیم.

 

افرادی که دارای کد بورسی، از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان یا همان سجام هستند، می توانند همانند خرید سهام در بازار بورس، برای خرید سهام استقلال نیز در فرابورس ایران اقدام نمایند.

 

افرادی که در هر یک از کارگزاری های رسمی، فعال هستند، می توانند از طریق پلتفرم معاملاتی آن، سهام استقلال را به صورت آنلاین، خریداری کنند.

 

خرید سهام استقلال، از طریق اپلیکیشن های معاملاتی، همانند برنامه ایزی تریدر مفید، امکان پذیر می باشد.

 

محدودیت سنی، برای خرید سهام استقلال، تعریف نشده است.

 

باشگاه استقلال نیز جهت کشف قیمت در بازار بورس، ابتدا 10 درصد از سهام خود را واگذار می کند.

 

افرادی که تمایل دارند، وارد بازار بورس اوراق بهادار شوند، می بایست بدانند شرکت های سرمایه گذار، پس از کسب مجوز های لازم برای عرضه سهام خود، از سازمان بورس، ابتدا، اقدام به عرضه سهام خود، در تعداد و قیمت مشخص می کنند، که به این نوع از عرضه سهام، برای اولین بار، عرضه اولیه گفته می شود. جهت راهنمایی بیشتر، در رابطه با خرید عرضه اولیه، به لینک زیر مراجعه کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.